RWDM heeft werk aan de winkel na nieuwe nederlaag

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 21 en zondag 22 september 2019
Updated: 22-09-2019 - 12:36

Op bezoek bij Tubeke ontbrak het RWDM aan vechtlust en inzet om zich naar de overwinning te voetballen. De inbreng van Napoleone bracht wel meer vuur in het elftal en leverde nog een goal op van Fabre. Maar op dat moment stonden de Molenbekenaars al twee doelpunten in het krijt. RWDM blijft zo na vier speeldagen achter met drie schamele punten: 2-1.

Tegen leider Deinze op de vorige speeldag zat het allemaal nog wat tegen voor RWDM. Een knappe volley van Mezine bezegelde toen het lot van de Molenbekenaars. De supporters lieten het niet aan hun hart komen en trokken zich op aan de vooruitgang in het spel. Dat optimisme smolt vanavond tegen Tubeke weer weg als sneeuw voor de zon.

Uitpuilende ziekenboeg

Nog altijd zonder de geblesseerde (top?)aanwinst Bryan Verboom bracht de ploeg er in de eerste helft weinig van terecht. Dat zag ook de niet fitte Geoffrey Cabeke vanuit de tribune. Oke, Bova had RDWM op voorsprong kunnen brengen en Brouckaert miste het overzicht bij een knappe aanval, maar verder was Tubeke minstens de evenknie van de bezoekers.

Komt dat door de uitpuilende ziekenboeg? Laat ons voor RWDM hopen van niet, want met Delacourt kreeg dat clubje er halfweg het eerste bedrijf er nog een lid bij. Tubeke had er geen medelijden mee en kwam net voor de pauze op voorsprong. El Omari profiteerde van een flater van Fabre en knalde het leer droog in het dak van het doel. Een roodgloeiende Vanderbiest dook met stoom uit de oren de kleedkamer in.

Strafschop in cadeauverpakking

De RWDM-coach probeerde met een donderpreek zijn troepen op scherp te zetten, maar dat lukte niet. Net na rust ging Sadin meteen gruwelijk in de fout. Hij zette in de grote rechthoek een tackle met twee voeten vooruit in op Garlito. Scheidsrechter Baptiste twijfelde niet en wees meteen naar de stip. De vinnige flankaanvaller schoot de elfmeter vol zelfvertrouwen in het hoekje en daar hoorde een dansje bij voor de dug-out.

Voor Vanderbiest was de maat vol. Hij bracht Napoleone voor Dequevy in de hoop een nieuwe wind te laten waaien door zijn ploeg. Dat lukte ook, met een tegentreffer van Fabre als gevolg, maar een echte remontada kwam er niet meer.

RWDM staat zo na vier speeldagen op een troosteloze elfde plaats. Volgende week komt met Heist de tweede in de stand op bezoek in het Machtensstadion. Als zwart-rood-wit ook dan de boot ingaat, moet de club zijn ambitie om eindronde te spelen dit jaar misschien wel bijstellen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?