Gemiste strafschop kost RWDM twee punten tegen Luik

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020

Yohan Brouckaert miste de 3-1 vanaf de stip, iets later maakte Luik gelijk. Na een turbulente week waarin trainer Fred Vanderbiest Molenbeek verliet, hielden RWDM en Luik elkaar in evenwicht (2-2). De wedstrijd werd in de eerste helft stilgelegd omdat de Luikse fans herhaaldelijk voetzoekers op het terrein gooiden.

Een wedstrijd tussen RWDM en Luik zorgt altijd voor het nodige vuurwerk. Dat hoofdcoach Fred Vanderbiest afgelopen week plots terugkeerde naar KV Mechelen én ex-RWDM-trainer Brncic nu aan de slag is bij Luik, maakte de match nog interessanter.

Molenbeek draaide het hendeltje helemaal open vanaf de aftrap. Bova rondde al vroeg een prinsheerlijke actie van Walbrecq af voor de 1-0. De Luikse fans waren amper het stadion binnen, de supportersbussen waren verkeerd gereden, en zagen hun ploeg meteen achter de feiten aanhollen.

Wangedrag

Na een half uur kregen de bezoekende fans toch ook een goal te zien, Mouchamps zette een strafschop om en tekende zo dus voor de gelijkmaker.

Nadien werd de match gestaakt door wangedrag van de Luikse aanhang. Enorm luide voetzoekers deden het stadion even daveren.

Na de onderbreking volgde de echte pauze, en weer de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Lallemand verschalkte zijn eigen doelman na een vrije trap van Brouckaert (2-1).

Slappe penalty

Diezelfde Brouckaert bewees een kwartier later dat het geen evidentie is om een strafschop te verzilveren. De 3-1 strandde slapjes in de handen van de doelman.

En wat volgde dan? Inderdaad, een goal aan de overkant. Lallemand scoorde nu in het juiste doel. Beiden ploegen tellen er zo een punt bij, al schieten ze daar weinig mee op.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?