Union zet titelambities opnieuw kracht bij met ruime zege tegen Lommel

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020

Union is dit seizoen nog altijd ongeslagen in eigen stadion. De Brusselaars herpakten zich na de nederlaag in de derby vorig weekend tegen RWDM met een zege tegen Lommel. Er vielen in totaal 6 doelpunten in een leuk kijkstuk.

Vanzeir opende na 22 minuten de doelpuntenkermis met een droge knal in de korte hoek. Het Brusselse openingsfeestje was wel van korte duur, want het antwoord van Lommel was een knappe vrije trap van Brebels zo'n 7 minuten later.

De Unionisten waren van de hand Gods geslagen toen Lommel in de extra tijd van de eerste helft een penalty kreeg voor handspel. Hendrickx heeft een reputatie op dat vlak en deed die nog eens alle eer aan. Resultaat: 1-2 voor de Limburgers bij de rust.

Comeback

Union draaide de knop om tijdens de pauze. Vanzeir maakte al snel zijn tweede van de namiddag, opnieuw in de korte hoek: 2-2. Op het uur zag Fixelles dan Lapoussin alleen staan in het strafschopgebied en die krulde de 3-2 prachtig in de verste hoek.

L'USG diepte de voorsprong daarna nog verder uit met een strafschop van Teddy Teuma. Dankzij de 4-2-zege komen de Unionisten tot op een puntje van leider Seraing en is de kater van vorige week tijdens de Zwanzederby op het veld van RWDM al weer doorgespoeld.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?