1 op 10 blaast positief tijdens alcoholcontrole

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018

Tijdens een nachtelijke alcoholcontrole aan metrohalte Delta hebben 37 van de 300 gecontroleerde autobestuurders positief geblazen. "Het blijft belangrijk om chauffeurs erop te wijzen dat drinken en rijden levensgevaarlijk is," zegt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid, Bianca Debaets (CD&V) die tijdens de controle aanwezig was.

Er werden tien rijbewijzen ingetrokken en 27 boetes uitgeschreven. Er is ook een voertuig tegengehouden dat niet verzekerd was.

De politie kon tijdens de controle ook nieuw materiaal inzetten. Hoofdinspecteur, Stephane Marcel, van de politiezone Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem) laat weten dat de nieuwe alcoholtesters ervoor zullen zorgen dat nog meer dronken bestuurders betrapt worden.

De Brusselse politiezones willen tijdens de Bob-campagne extra optreden. Ze zetten in op de controle van alcohol - en drugmisbruik in het verkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?