Lockdown op Halloween: politie legt vijf feestjes stil

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2020
Updated: 01-11-2020 - 13:23

Tijdens de nacht van Halloween waren de straten bijzonder leeg, op patrouillerende politieagenten na. Maar de politie van de zone Brussel-Elsene legde wel vier feestjes stil in de zone Brussel Hoofdstad Elsene. Ook in de zone Zuid werd één feestje stilgelegd.

Op het feestje op het Sint-Gillisvoorplein na, bleef het volgens de politie van de zone Zuid rustig vrijdagavond.

De dispatching van de politie Brussel Hoofdstad Elsene ontving daarentegen wel zes oproepen wegens overlast van feestjes in de stad.

De oproepen kwamen binnen tussen 20 uur en 23 uur op vrijdagavond. Bij vier oproepen werd telkens proces-verbaal opgemaakt voor een feestje. De feestvierders riskeren een boete van 250 euro voor het overtreden van de coronamaatregelen. Ze waren volgens de politie met te veel personen aanwezig.

De zones Noord en West hoefden niet tussen te komen voor feestjes, en de zones Montgomery en Marlow reageerden voorlopig nog niet op onze oproep.

Onze reporter trok zaterdagnacht ook door spookstad Brussel met de camera. Haar verslag ziet u in de video bovenaan dit artikel.

Een eerdere versie van dit artikel maakte gewag van tientallen feestjes in de zone Brussel Hoofdstad Elsene. Het bleken uiteindelijk om vier stilgelegde feestjes te gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?