Hockeyclub Léopold stoot door naar titelfinale: 'Nog één stap te gaan'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019

Léopold heeft zich geplaatst voor de finale van de Audi Hockey League. Het was te sterk voor uittredend kampioen Dragons. Volgende week wacht verrassende finalist Beerschot. Léopold gaat op zoek naar zijn eerste titel sinds 2005. "We gaan Beerschot niet onderschatten", zegt aanvoerder Dorian Thiery. Bij de vrouwen zal Racing, de andere club uit Ukkel, ook de finale om de titel spelen tegen Antwerp.

Het was een geweldige zondag voor Léopold nadat het zich vanmiddag voor de finale heeft geplaatst van de Audi Hockey League. Na een evenwichtige heenwedstrijd, die eindigde op 2-2, konden de Brusselaars nu op eigen veld wel het verschil maken.

Gaspard Baumgarten profiteerde van een blunderende verdediging en opende de score al na 10 minuten, 1-0. In de tweede helft bracht Kane Russell de thuisploeg op een dubbele voorsprong via een strafcorner. Shane O’Donoghue probeerde met een aansluitingstreffer de meubelen nog te redden voor Dragons, maar Leopold bleef uitstekend verdedigen en eindigde de wedstrijd met een 2-1 eindstand.

Vrouwen Racing ook naar finale

Volgende week zondag 12 mei vecht de Ukkelse club voor de titel tegen Beerschot. En bij de vrouwen zal nog een club uit Ukkel de finale spelen. De vrouwen van Racing nemen het daarin op tegen Antwerp.

De wedstrijden worden in heen- en terugvorm afgewerkt. De eerste match is telkens zaterdag en de beslissende match is zondag. Zowel de mannen- als vrouwenfinale worden gespeeld in Lier op de terreinen van Herakles.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?