Een nacht als dakloze slapen op een koude vloer: 'Geslaagde inleefoefening'

JDK
© BRUZZ
08/10/2022
Updated: 10/10/2022 11.18u

Afgelopen nacht sliepen verschillende Brusselaars op een koude vloer in Thurn en Taxis om zich in de problemen van daklozen in te leven. Onder het motto “samen maken we een eind aan dakloosheid”, vraagt de vzw Straatverplegers met deze ‘Belgium Sleep Out’ extra aandacht voor de problematiek.

Ondanks de reeds geleverde inspanningen van hulporganisaties op het terrein, blijft het aantal dak- en thuisloze mensen stijgen. Met deze solidariteitsnacht wil de organisatie een signaal geven aan de politiek. "Dakloosheid is geen normaal gegeven, we kunnen dat oplossen."

Doorheen de avond werden de deelnemers met vraag- en antwoordsessies, theatervoorstellingen en muziek geïnformeerd over de omvang van het probleem en de mogelijke oplossingen. De durvers werden aangemoedigd om zich te laten sponseren door familie en vrienden. Op die manier werd er ook geld ingezameld om de werking van Straatverplegers en haar partnerorganisaties te ondersteunen.

De aanwezigen vonden het alvast een confronterende, maar leerrijke ervaring. Het event was ook online mee te volgen op een zelfgekozen slaapplaats.

Koen van vzw Straatverplegers en Nadine, deelneemster, over de Belgium Sleep Out.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni