Het BD Comic Strip Festival is volop aan de gang op de site van Thurn & Taxis. Drie dagen lang kunnen de stripliefhebbers, maar ook minder gepassioneerde mensen, genieten van interessante striptentoonstellingen en ook de reuzenballonnen zijn opnieuw van de partij. Er vinden bijna 200 signeersessies plaats in het Gare Maritime.

Op 8, 9 en 10 september is Brussel weer helemaal in de ban van het BD Comic Strip Festival. Het festival is de jaarlijkse afspraak voor stripliefhebbers en vindt voor het tweede jaar op rij plaats in Gare Maritime. “Het is een fantastische locatie, heel groot, groot genoeg voor het hele festival,” aldus Jeroen Roppe, woordvoerder van Visit.Brussels. “We hebben bewust alles willen concentreren in één en dezelfde ruimte, dat maakt het festival gezelliger dan ooit.”

Op het stripfestival komen de belangrijkste tekenaars en scenaristen van het moment samen. “Toch komen niet alleen de echte stripfans aan hun trekken,” zegt Roppe. “Het is de bedoeling dat alle bezoekers worden opgenomen in de spannende wereld van striphelden en stripmakers.”

Verschillende activiteiten

Naast een nieuwe ruimte gewijd aan de wereld van de manga, worden de bezoekers ondergedompeld in het papieren erfgoed van een tiental landen en gebieden. Daar stelt een aantal buitenlandse culturele vertegenwoordigingen in ons land werk uit andere landen en regio’s voor. Dit jaar gaat het om Zuid-Korea, China, Noord-Ierland, Polen, Taiwan, Israël, Cuba, Algerije Rusland, Corsica en Arabischtalige landen.

Al enkele jaren besteedt het BD Comic Strip Festival heel wat aandacht aan de alternatieve strip. In die Alternative Comics Area maakt auteur Benoit Carbonnel bijvoorbeeld een muurschildering naar aanleiding van zijn stripverhaal Cool Parano - Un Testament Graffiti, een kleurrijke encyclopedie van de urban tag-subcultuur.

Eerder, op vrijdag, werden de Atomiumprijzen uitgereikt aan acht comics professionals met een totale prijzenpot van meer dan €75.000.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni