axavorstlaan BRUZZ 1556

| axavorstlaan BRUZZ 1556

Als het van Brussels minister-president Rudy Vervoort (PS) afhangt, krijgt het befaamde Axa-gebouw binnenkort een nieuwe invulling met een prominente rol, en dat op wereldschaal. Hij wil er een internationale hub creëren voor de artificiële intelligentie (AI). “Brussel moet op de AI-golf surfen” klinkt het. Een akkoord met eigenaar Cofinimmo is er nog niet.

Het indrukwekkende Axa-gebouw in Watermaal-Bosvoorde, dat momenteel in handen is van vastgoedmakelaar Confinimmo, staat ondertussen al een hele tijd leeg. Eerdere plannen om er de Amerikaanse ambassade te vestigen werden door de gemeente onder andere van de tafel geveegd.

Ook Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft nu zijn oog laten vallen op het majestueuze gebouw. Vervoort ziet hierin een uitgelezen kans om Brussel te positioneren als onomkeerbare speler in de technologiestrijd wereldwijd.

"Het Axa-gebouw is een emblematisch gebouw dat zich perfect leent aan zo’n functioneel gebruik. We moeten op de troeven inspelen," aldus Jo De Witte, woordvoerder van Vervoort. Hij wijst er wel op dat het project nog maar in de startblokken zit, en dat er nog geen concrete afspraken zijn gemaakt met eigenaar Cofinimmo.

Draagvlak is er

Artificiële intelligentie is aan een sterke opmars bezig wereldwijd. Ook Europa blijft jaarlijks investeren. "België en uiteraard ook Brussel kunnen niet achter blijven: het is de toekomst van onze samenleving", zegt De Witte.

Ook de ULB en VUB tonen interesse in het project. De regering wil universiteiten, start-ups en grote technologiebedrijven laten samenwerken op het vlak van AI.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Wetenschap

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni