© VUB Press | De Mysticellus franki
Awel merci

Kikker wordt vernoemd naar VUB-professor

EDB
© BRUZZ
15/02/2019

Een nieuwe kikkersoort die ontdekt werd in het westen van India, is vernoemd naar professor Franky Bossuyt van de Vrije Universiteit Brussel. Op die manier wil de ontdekker van de kikker zijn voormalige promotor eren.

Professor Sathyabhama Das Biju promoveerde ooit bij Franky Bossuyt en is nu zelf als wetenschapper aan de slag in Delhi in India. Om zijn voormalige promotor in de bloemetjes te zetten, vernoemde hij een pas ontdekte kikker naar de VUB-professor: Mysticellus franki.

Das Biju ontdekte de nieuwe soort in de West-Ghats, een uitgestrekte bergketen in het westen van India. De kikker heeft een lichtbruine rug en hoofd. Het bijzondere aan deze kikker is dat de genetisch meest verwante andere kikkersoort zich op maar liefst 2.000 kilometer verderop in India bevindt.

Met de vernoeming naar professor Bossuyt eert zijn voormalige leerling hem naar eigen zeggen voor “zijn rol in het wereldwijde amfibieënonderzoek- en onderwijs, en in het bijzonder voor zijn bijdrage aan de studie van de Indiase amfibieën.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Wetenschap, kikker, VUB, Franky Bossuyt, india

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie