Op expeditie naar Antarctica in Museum voor Natuurwetenschappen

© Museum voor Natuurwetenschappen

In het Museum voor Natuurwetenschappen gaat vandaag een nieuwe tentoonstelling van start. Die neemt bezoekers mee naar Antarctica. "In de expo Antarctica leer je de diepgevroren woestijn kennen, maar ook de rijke onderwaterwereld."

Voor de nieuwe tentoonstelling waarmee het Museum voor Natuurwetenschappen vandaag uitpakt, trok een elfkoppig team naar Antarctica. Daar brachten fotografen, duikers en cameramannen 45 dagen door om het materiaal voor deze expo te verzamelen.

Wie de tentoonstelling bezoekt, kan die expeditie herbeleven. Zo toont een eerste ruimte in het museum de kleedkamer van de expeditieleden, waar ze zich voorbereiden op hun duikbeurten. Het team nam maar liefst 5 ton materiaal mee naar Antarctica. Een deel daarvan is te zien in de tentoonstelling.

Contrasterende werelden

Aan de hand van grote beeldschermen duiken bezoekers vervolgens virtueel onder het ijs, waar zo'n 9.000 soorten leven. Een 360 gradenprojectie brengt bezoekers terug op het ijs, waar niet meer dan zeven soorten leven.

"De tentoonstelling Antarctica zoekt de grens tussen twee contrasterende werelden: een diepgevroren woestijn waar slechts enkele soorten dieren leven, tegenover een onderwaterwereld vol leven", klinkt het bij het museum. "De indrukwekkende en vaak unieke beelden zullen je niet alleen doen beseffen hoe mooi Antarctica is, maar ook hoe broos!"

ANTARCTICA 17/10 > 30/08, Museum voor Natuurwetenschappen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?