Winkelcentrum Anspach neemt als eerste desinfecterend benevelingstoestel in gebruik

Updated: 07-08-2020 - 12:13

Het Anspach Shopping Center heeft donderdagavond als eerste het nieuwe ontsmettende benevelingstoestel van CityCubes in gebruik genomen. Het rondrijdende toestel werd ontworpen om met een desinfecterende mist grote ruimtes volledig te ontsmetten. Het wordt handmatig bestuurd en zal het winkelcentrum benevelen met een biologisch ontsmettingsmiddel op basis van kraantjeswater.

Normaal maakt CityCubes stands voor festivals, maar door de coronacrisis moest het bedrijf een andere weg inslaan. Met hun desinfecterende containers en benevelingstoestel willen ze het openbare leven zo snel mogelijk weer op gang brengen. De bedoeling is dat klanten en werknemers zich veilig kunnen voelen in een publieke ruimte.

Eerder lanceerde het bedrijf al desinfectietunnels en containerdesinfectie-units. Die kunnen bijvoorbeeld voor de ingang van supermarkten worden geplaatst. Klanten lopen dan door de container of tunnel, waar ze hun handen kunnen ontsmetten, hun temperatuur met een warmtecamera kunnen laten meten en hun winkelkar kunnen laten bestuiven met een ontsmettende mist.

Met hetzelfde idee werd nu een mobiel benevelingstoestel ontworpen om grote ruimtes regelmatig mee te desinfecteren. “Het voordeel van zo’n mist is dat het in elk hoekje en gaatje kruipt en zo echt elk voorwerp desinfecteert,” legt Dieter Veulemans van CityCubes uit. “Bovendien is de mist ook veilig voor voedsel en elektronica.” Het benevelingstoestel zal het winkelcentrum wekelijks gaan ontsmetten na sluitingstijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?