Alexia Bertrand breekt voet tijdens wandeling met hondje Saga: 'Dom accident'

RV
© BRUZZ
31/01/2024

Federaal staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open VLD) heeft haar voet gebroken tijdens een wandeling met haar hondje Saga, een gevlekte Amerikaanse herder. Die raakte in paniek toen een loslopende Duitse herder kwam toegesneld, waarop Bertrand in het tumult struikelde. De politica loopt nu minstens zes weken op krukken.

"Ik had jullie kunnen vertellen dat ik over de begroting ben gestruikeld. Ik had jullie kunnen vertellen dat ik influencer ben geworden om deze nieuwe Robocop-laarzen te promoten. Of, ik had jullie kunnen vertellen dat dit een onderdeel was van mijn carnavalskostuum voor Aalst Carnaval."

Maar niets van dat, aldus de staatssecretaris. De reden dat ze dezer dagen met krukken rondloopt, is veel banaler. Al spreekt ze zelf tegen BRUZZ over "een heel dom accident”.

De Brusselse politica was namelijk op een middag aan het wandelen in Sint-Genesius-Rode met een collega-politica, toen "op een bepaald moment Saga, mijn hond, panikeerde door een andere hond, een Duitse herder, die zonder lijn los liep". Daarop kwam Saga "naar mij voor bescherming, maar ze deed mij struikelen.”

Bertrand, die over het voorval op haar Instagram-pagina postte, had niet meteen door dat ze iets had gebroken. Op het eerste gezicht leek alles in orde. “We zijn nog drie kwartier blijven doorwandelen. Maar toen ik aan de auto kwam, voelde ik dat er iets mis was en ben ik naar het ziekenhuis gegaan.”

Het verdict? Voet gebroken, en zes weken rondwandelen in een orthopedische schoen.

Hoe Saga - een Amerikaanse herder - zich trouwens voelt? “Ik denk dat ze zich een beetje schuldig voelt,” meent de staatssecretaris.

fe77af52-whatsappimage2024-01-31at1602001.jpeg

| "Ik denk dat ze zich een beetje schuldig voelt", zegt Bertrand.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni