Begroting 2019 vrijdag goedgekeurd

© PhotoNews
| Guy Vanhengel (Open VLD), Brussels Minister van Financiën, Begroting en Externe Betrekkingen.

In het Brussels Hoofdstedelijk Parlement is de begroting 2019, meteen de laatste begroting van de huidige regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest besproken en goedgekeurd.

Het Brussels Parlement heeft vrijdag tijdens zijn laatste zitting van het jaar de begroting van het Brussels Gewest en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie goedgekeurd. Dat gebeurde zoals gebruikelijk meerderheid tegen oppostitie.

De belangrijkste stijging in de begroting 2019 vinden we in de kredieten bestemd voor mobiliteit, en meer bepaald voor de ontwikkeling van de metro en voor het ambitieuze renovatieplan voor tunnels, bruggen en viaducten. “We hebben het engagement genomen onze infrastructuur te verbeteren, en we voeren dit ook uit”, aldus minister Vanhengel (Open VLD) belast met Financiën en Begroting.

Er werd duidelijk sterk geïnvesteerd in de grote infrastructuurwerken van het gewest. Deze strategische investeringen op vlak van mobiliteit en veiligheid zijn "onvermijdbaar voor de toekomst", aldus minister Guy Vanhengel . Investeringen met een belangrijke economische impact, “onvermijdbaar voor de toekomst van dit gewest”, aldus de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?