Betoging aan Tunesische ambassade tegen uitblijven directie socio-cultureel centrum

© Google Maps
| Tunesische ambassade in Brussel

Aan de Tunesische ambassade in Sint-Pieters-Woluwe hebben zaterdagvoormiddag een twintigtal mensen een betoging gehouden. Ze protesteren tegen het feit dat het Tunesische consulaat al een hele tijd zonder culturele attaché zit en het Tunesisch socio-cultureel centrum in Brussel nog steeds geen nieuwe directie heeft. Een en ander heeft negatieve gevolgen voor de werking van het centrum en de activiteiten van de Tunesische verenigingen, en voor de hele Tunesische gemeenschap in België, klinkt het bij de betogers.

"Het Tunesisch socio-cultureel centrum is een plaats van cultuur geworden voor de Tunesiërs in België, en een plaats van dialoog tussen Tunesiërs onderling en met hun Belgische vrienden", zeggen de manifestanten.

"Het centrum is erin geslaagd een partnerschap en een succesvolle samenwerking op poten te zetten tussen de Tunesische administratie en de Tunesische verenigingen in het buitenland, met respect voor de neutraliteit van de administratie en het pluralisme en de democratische geest van de burgers. We wensen dat het centrum zijn culturele en sociale missie zou kunnen verderzetten, en vragen daarom dat er snel een nieuwe directie wordt aangesteld. We betreuren ook dat de verschillende verenigingen zo lang zonder bericht zijn gebleven over de oorzaak van deze situatie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?