Rode Duivels wervelen voorbij Tunesië richting tweede ronde

© PhotoNews
| Supporters voor de Rode Duivels (archiefbeeld).
Updated: 23-06-2018 - 16:40

Met acht gemaakte doelpunten en twee tegendoelpunten kunnen de Belgen na amper twee speeldagen indrukwekkende cijfers voorleggen. Ook in de wedstrijd tegen Tunesië hebben de Rode Duivels gewerveld van begin tot einde. Tunesië mocht dankbaar zijn dat het bij vijf tegengoals bleef. België staat met deze score al met één been in de achtste finale.

Aanvoerder Eden Hazard en Romelu Lukaku namen in een spektakelstuk beiden twee doelpunten voor hun rekening, in de slotfase zorgde de ingevallen Michy Batshuayi nog voor de vijfde treffer. De Tunesische treffers kwamen op naam van AA Gent-verdediger Dylan Bronn en Wahbi Khazri.

"Ik denk dat we nog beter kunnen spelen dan vandaag", reageerde Lukaku zaterdag na de 5-2 zege van de Rode Duivels tegen Tunesië. "Het voornaamste op een toernooi als het WK is dat je het beter doet dan in de vorige wedstrijd. Dat hebben we vandaag gedaan. Tegen Engeland moet het nog beter."

"Als je tegen betere landen speelt, heb je nog meer focus nodig en moet je meer goals maken," vervolgde Lukaku, die België nog efficiënter wil zien worden. "Vandaag hebben we er vijf gemaakt maar het hadden er zeven of acht kunnen zijn. We weten dat als ploeg en we weten dat we elke wedstrijd beter moeten worden."

Topschutter Lukaku

Met vier goals deelt Lukaku de leiding in de topschuttersstand met Cristiano Ronaldo. "Maar dat is niet het einddoel", zegt de aanvaller, die zowel tegen Panama als Tunesië twee keer de netten deed trillen. "Zo ver mogelijk geraken in het toernooi is dat wel. Als ik mijn ploeg kan helpen met het beste wat ik kan, en dat is scoren, des te beter."

Volgens de spits van Manchester United is België ook na de demonstratie tegen Tunesië geen topfavoriet voor de wereldtitel. "Als we een prestatie zoals vandaag tegen een topland kunnen leveren, zal iedereen België wel als een van de favorieten beschouwen," denkt hij. "Wij weten wat we moeten doen en we kijken al uit naar de volgende wedstrijd tegen Engeland."

"In ons systeem kan de dreiging van overal komen. Vandaag hebben we dat op een heel goede manier getoond. Maar we weten ook dat we nog beter kunnen dan vandaag. Dat is het mooie aan voetbal, dat je altijd beter kan spelen dan in de vorige wedstrijd."

Quasi zeker naar achtste finale

Met zes op zes zijn de troepen van bondscoach Roberto Martinez ook quasi zeker van een plaats in de achtste finales. Om helemaal zeker te zijn, moeten de Rode Duivels zondag wel nog het resultaat van Engeland tegen Panama afwachten. Als de Three Lions dan minstens een punt pakken tegen de Panamezen, is België zeker van een plaats in de achtste finales. In het slotduel van donderdag in Kaliningrad staat dan enkel nog de groepswinst op het spel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?