Youssef Handichi, tweede plaats voor PTB op de lijst voor het Brussels Parlement voor de verkiezingen van 26 mei 2019

| Voormalig PTB-parlementslid Youssef Handichi.

Brussels Parlementslid Youssef Handichi niet langer lid PTB

© Belga - BRUZZ
04/02/2024

De PTB in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Brusselse parlementslid Youssef Handichi hebben zondag in ‘onderling overleg’ het einde van hun samenwerking aangekondigd. Handichi zal voortaan als onafhankelijke zetelen in het Brussels parlement.

"De leiding van de PTB in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Brussels parlementslid Youssef Handichi zijn al een tijdje uit elkaar, en hebben zondag in onderling overleg besloten hun samenwerking te beëindigen", laat de extreemlinkse partij zondag weten in een persbericht.

Het parlementslid zou voortaan als onafhankelijke in het Brussels parlement zetelen. Nochtans kondigde Handichi enkele maanden geleden aan zijn mandaat als parlementslid te willen beëindigen, en terug te keren naar zijn beroepsleven buiten de politiek, aldus de PTB.

MR

Afgelopen vrijdag deed het gerucht de ronde dat Handichi zou worden voorgesteld tijdens de presentatie van de nieuwe MR-kandidaat op de regionale lijst. Tijdens de persconferentie werd echter niet hij, maar Olivier Willocx naar voren geschoven. Gevraagd vanwaar de informatie over Handichi dan wel kwam, bleef MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vrijdag op de vlakte.

Volgens bronnen binnen de liberale partij zouden, terwijl de pers vrijdag wachtte op de persconferentie, vier MR-parlementsleden een verdieping lager ook staan wachten hebben. Na een tijdje mocht het viertal beschikken. Om welke reden of op wie ze precies wachtten, is niet duidelijk. De maandag ervoor circuleerde ook dat federaal staatssecretaris Alexia Bertrand (Open VLD) Handichi naar de MR-kamerlijst had gelokt, na een gezamenlijke foto die gedeeld werd op X.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni