| Waals minister-president Elio Di Rupo, vice-premier Pierre-Yves Dermagne, Brusselse lijsttrekker voor de Kamer Caroline Désir en voorzitter Paul Magnette kondigen hun campagne aan voor de verkiezingen van 2024 tijdens het kiescongres van de PS in Flagey.

PS gaat campagne in met werkweek van 32 uren

© belga
18/02/2024

Als het van de PS afhangt, komt er een werkweek van 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat bleek zondag tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Elsene. PS-voorzitter Paul Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten

De PS gaf zondag in de Flagey het startschot voor de campagne richting de Europese, federale en regionale verkiezingen van 9 juni. De militanten zetten het licht op groen voor het programma - een vuistdik boek van vlotweg 1.200 bladzijden - en voor de Europese kieslijst.

Voorzitter Magnette zette zijn PS in de markt als de partij die zijn beloftes nakomt. "De engagementen die we vijf jaar geleden aangingen, zijn werkelijkheid geworden. En ik zeg het aan de Walen en Brusselaars, terwijl ik ze recht in de ogen kijk: als jullie ons het vertrouwen geven, dan zullen we de beloftes houden die we vandaag aangaan."

De PS het vertrouwen geven, zal leiden tot hogere lonen, een kortere arbeidsduur, sterkere pensioenen en gezondheidszorg, er wordt geïnvesteerd in de openbare diensten en de bescherming van de natuur, ging Magnette voort. "We hebben dat gisteren gedaan en zullen dat morgen opnieuw doen", luidde het.

Magnette ging in het bijzonder door op de kortere werkweek en de strijd tegen kinderarmoede. "Idealiter gaat het om een werkweek van vier dagen, met 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat zal niet in één keer lukken. We weten dat alle grote veldslagen tijd in beslag hebben genomen. Maar we kunnen en moeten de komende jaren grote stappen in die richting zetten", aldus nog Magnette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni