Luc Hennart, voorzitter van de Rechtbank van Brussel, in het justitiepaleis

| Luc Hennart, voormalig voorzitter van de Rechtbank van Brussel, komt op de vierde plaats te staan van de Europese lijst van de PS.

Voormalig rechter Luc Hennart op Europese lijst PS

© Belga
18/02/2024

Voormalig magistraat Luc Hennart staat op de vierde plaats van de lijst waarmee de PS naar de Europese verkiezingen van juni trekt. De flamboyante rechter stak zijn sympathie voor de PS nooit onder stoelen of banken.

Hennart is erevoorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van Brussel. De flamboyante man, altijd met een strikje om, was vaak te zien in Franstalige praatprogramma’s, waar hij zelden een blad voor de mond nam en de kritiek op de politiek niet schuwde. Ook bij BRUZZ was hij geregeld te gast, onder meer in 'Justitie in een lastig parket.'

Een conflict met onderzoeksrechter Anne Gruwez over haar documentaire Ni juge, ni soumise', werd breed besproken in de pers. Hennart noemde haar 'een aapje op een draaiorgel'. In 2019 werd zijn mandaat als voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg niet meer verlengd, waardoor hij terug naar het Hof van Beroep ging. Vorig jaar was Hennart nog persrechter voor het proces over de aanslagen.

De gewezen rechter werd in het verleden al uitdrukkelijk aan de PS gelinkt.

De topplaatsen op Europese lijst waren al bekend. Waals minister-president Elio Di Rupo trekt de lijst, gevolgd door Estelle Ceulemans, een topvrouw uit de socialistische vakbond in Brussel. Op de derde plaats staat Duygu Celik, de ondervoorzitster van de PS. Gewezen staatssecretaris Julie Fernanez-Fernandez duwt de lijst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni