| Een Airbus A330 uit de vloot van Brussels Airlines.

Brussels Airlines bevestigt eerste repatriëringsvlucht uit Israël

© Belga
12/10/2023

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines bevestigt dat er een akkoord is om zeker één repatriëringsvlucht uit Israël te organiseren in opdracht van de federale overheid. Dat zegt ze donderdagavond. Volgens verschillende bronnen zou de vlucht zaterdag plaatsvinden.

Premier Alexander De Croo kondigde eerder donderdag aan dat er bekeken werd of mensen met een Belgisch paspoort die in Israël gestrand zijn en willen terugkeren, per vliegtuig kunnen worden opgehaald. "Brussels Airlines heeft een akkoord om alvast één repatriëringsvlucht te organiseren in opdracht van de Belgische overheid. We blijven in contact met de autoriteiten", bevestigt de luchtvaartmaatschappij. Er zou ook gesproken worden over een mogelijke tweede vlucht tijdens het weekend.

Ondertussen zal Brussels Airlines minstens tot en met zondag 22 oktober geen reguliere vluchten uitvoeren van en naar Tel Aviv in Israël.

Tot nu toe waren de vluchten opgeschort tot en met 14 oktober, maar "door de aanhoudende situatie in Israël en na een uitgebreide analyse van de situatie" werd de maatregel verlengd. De opschorting geldt voor alle maatschappijen van de Lufthansa-groep (zoals bijvoorbeeld ook Swiss).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni