Brussels DJ Henri PFR wordt vrijwillig ambassadeur van Unicef

© Tina Herbots
| Henri PFR

Unicef België heeft Henri PFR officieel benoemd tot 'vrijwillige ambassadeur' van de organisatie, dat liet haar woordvoerder Philippe Henon, via een persbericht weten. Begin februari nog ging de Belgische DJ naar Ivoorkust voor een humanitaire missie van UNICEF.

"Ik begreep hoe bevoorrecht wij waren en hoe belangrijk het is om, elk op ons eigen niveau, degenen te helpen die niet de kans hebben om in een land als het onze te leven," zei hij bij zijn terugkeer.

Henri PFR is "de ideale ambassadeur voor het jonge publiek dat we willen sensibiliseren voor onze activiteiten", aldus Olivier Marquet, Managing Director van Unicef België. De organisatie werkt in Ivoorkust aan gezondheid, drinkwater en onderwijs. Ongeveer twee miljoen kinderen hebben geen toegang tot de basisschool vanwege een gebrek aan klaslokaalruimte in het land, schat ze.

De Brusselse DJ sluit zich aan bij Olympisch kampioen Nafissatou Thiam, zangeres Helmut Lotti en tv-presentator Tom Waes, die al vrijwillige ambassadeurs zijn voor Unicef België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?