| GO! Kunsthumaniora Brussel

Brusselse Kunsthumaniora voert zevende jaar hedendaagse dans in

RF
12/05/2021

De GO! Kunsthumaniora Brussel heeft besloten om haar onderwijsaanbod vanaf volgend schooljaar, in september 2021, uit te breiden met een zevende jaar hedendaagse dans. "Dans was de ontbrekende schakel", stelt directeur Serge Algoet. De geïnteresseerde leerlingen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de toelatingsproef.

Om in het zevende jaar dans te starten, zijn er twee voorwaarden. De leerling moet een diploma secundair onderwijs op zak hebben en dient te slagen voor een toelatingsproef. De auditie wordt georganiseerd als een workshop waarbij de danskwaliteiten, de fysieke conditie, de creatieve nieuwsgierigheid en het groeipotentieel van de dansers onder de loep genomen worden.

De kunsthumaniora gaat op zoek naar gepassioneerde dansers die dromen van een toekomst in de danssector als danser, choreograaf, docent of danstherapeut. Binnen de richting komen vakken als hedendaagse dans, improvisatie, compositie, yoga, praktische anatomie, klassieke dans, moderne dans, zang en audiovisuele vorming aan bod. De student moet ook bereid zijn om in het Nederlands, Frans en Engels te communiceren.

"In Brussel, de dansstad bij uitstek, mag deze opleiding gewoon niet ontbreken. We spelen met een zevende jaar in op de groeiende vraag van onze studenten. De toelatingscriteria voor de hogescholen in dans worden immers elks jaar strenger. Er wordt meer maturiteit gevraagd en een hogere techniciteit", stelt coördinator dans Lenneke Rasschaert.

De fysieke toelatingsproeven vinden plaats op 2 juli en 30 augustus. Voor internationale studenten zijn er digitale toelatingsproeven waarbij ze voor 18 juni of 23 augustus hun videofragmenten moeten invoeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni