Caroline Pauwels krijgt Franse onderscheiding

© Saskia Vanderstichele
| Caroline Pauwels

Tijdens een officiële plechtigheid op de Franse ambassade afgelopen dinsdag in Brussel heeft Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), het onderscheidingsteken van Officier in de Orde van de Academische Palmen gekregen. Deze onderscheiding krijgt ze voor haar inzet en bijdrage aan academisch onderzoek en onderwijs.

De Orde van de Academische Palmen bekroont mensen die een prominente rol spelen in het (Franstalige) onderwijs en in de (Franstalige) academische wereld. De Orde werd al in 1808 in het leven geroepen door Napoleon I als academische onderscheiding en wordt uitgereikt in drie categorieën: ‘ridder’, ‘officier’ en ‘commandeur’. Het is eerder uitzonderlijk dat deze Franse erkenning in het buitenland wordt toegekend.

“Een eer deze Palmes Académiques uit de handen van de Franse ambassadeur Claude-France Arnould te mogen ontvangen, en dit samen met rector Yvon Englert van onze zusteruniversteit ULB. Liberté, égalité et fraternité, belangrijke waarden, steeds meer”, aldus Caroline Pauwels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?