Catherine Moureaux: 'Gevoel van straffeloosheid vermijden'

© Saskia Vanderstichele

Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux "wil alles in het werk stellen om te vermijden dat er een gevoel van straffeloosheid heerst bij de relschoppers." Ze reageert zo op de oudejaarsincidenten in onder meer Molenbeek.

Tijdens oudejaarsnacht werden vier politiewagens en twee brandweerwagens beschadigd door relschoppers, vlakbij Zwarte Vijvers in Molenbeek. Verschillende wagens werden in brand gestoken. Ramen van handelszaken werden ingeslagen en straatmeubilair werd vernield. Vier agenten raakten lichtgewond.

Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS) reageert nu op deze incidenten en pleit voor een collectieve aanpak dat het gemeentelijk niveau overstijgt, tegen dit soort geweld, dat zich niet tot Molenbeek beperkte.

“Aangezien incidenten tijdens de nieuwjaarsfeestelijkheden zich herhalen in Molenbeek en elders, lijkt het mij essentieel dat de verschillende overheden een houding aannemen om de veiligheid van de burgers beter te garanderen bij de volgende oudejaarsnachten”, aldus Moureaux.

Ze bedankt de politie en de brandweer voor hun moeilijke taak bij de overgang van oud naar nieuw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?