| Gelukkig is het ei vooral als pronkstuk voor in de etalage bedoeld, en zijn er ook kleinere versies van het ei aan 75 euro per stuk te koop in de winkel.

Awel merci

Chocolade-ei van 75 kilo aan Zavel

MD
© BRUZZ
16/03/2018

Wie vanaf vrijdag langs de etalages van de Grote Zavel kuiert, kan er niet naast kijken. Een royaal versierd chocolade-ei van ongeveer 1 meter groot en 75 kilogram zwaar ligt er te schitteren in de etalage van de bekende chocolatier Wittamer.

De Britse patissier en cake artist Michael Lewis-Anderson laat speciale gelegenheden zelden aan zich voorbijgaan. Hij maakte, als taartdecorator van hofleverancier Wittamer, eerder al pronkstukken voor onder meer het huwelijk van koning Filip en koningin Mathilde. Hij is zelfs een van de kandidaten om de bruidstaart te maken voor de trouw van de Britse prins Harry en Meghan Markle. Maar evengoed parodieerde hij in 2016 al de erbarmelijke staat van de Brusselse tunnels met een constructie uit – hoe kan het ook anders – chocolade.

Ook dit jaar komt Lewis-Anderson met een uniek stuk op de proppen: een royaal versierd ei, maar dan wel een van 75 kilogram en zeker 1 meter hoog. “Het ei is gemaakt met zwarte en witte chocolade, melkchocolade en frambooschocolade, een specialiteit van Wittamer. Het is versierd met Belgische kandijsuiker, waarmee je prachtige kristallen kan maken, bladgoud en veel paarse tinten.”

Ei_chocolade_Wittamer

| Het ei is gemaakt met zwarte en witte chocolade, melkchocolade en framboos-chocolade, een specialiteit van Wittamer.

Het paasei is vanaf vandaag te bewonderen in de Wittamer-etalage aan de Grote Zavel. Volgens Lewis-Anderson heeft iedereen wel een andere mening over het ei. “De ene vindt het heel koninklijk, terwijl het bij mijn baas, meneer Wittamer zelf, herinneringen oproept aan het Italiaanse stadje Florence.”

Koninklijk of provençal: het ei is ook gewoon volledig eetbaar. Wie er graag de tanden inzet, moet daarvoor wel een slordige 5.000 euro ophoesten. Gelukkig is het ei vooral als pronkstuk voor in de etalage bedoeld, en zijn er ook kleinere versies van het ei aan 75 euro per stuk te koop in de winkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua , Wittamer , pasen , chocolade

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni