Remco Evenepoel, Héritier Tipo, Geert van Istendael, Ahlaam Teghadouini en Ana Maria Osorio Gil

| De vijf Brusselambassadeurs van afgelopen jaar: Remco Evenepoel, Héritier Tipo, Geert van Istendael, Ahlaam Teghadouini en Ana Maria Osorio Gil.

Brussel op zoek naar vijf nieuwe ambassadeurs

SV
© BRUZZ
22/06/2024

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) zal op 11 juli voor de tweede keer vijf Brusselambassadeurs benoemen. Zij krijgen een jaar lang de taak om het imago van de hoofdstad te versterken, zowel binnen Brussel als daarbuiten. Ook het publiek mag voorstellen doen voor de nieuwe ambassadeurs.

Dalle bekroonde vorig jaar voor het eerst vijf bekende en minder bekende Brusselaars met het ambassadeurschap. Onder andere ketnetwrapper Héritier Tipo en wielerkampioen Remco Evenepoel kregen de titel. "Het ambassadeurschap is een symbolische waardering voor het werk dat ze nu al doen en een erkenning van de passie die ze voor Brussel uitstralen," aldus Dalle. Met behulp van de ambassadeurs hoopt Dalle het imago van Brussel te verbeteren.

Over wie de vijf nieuwe ambassadeurs worden zal minister Dalle niet alleen beslissen. Voorstellen zijn welkom op het e-mailadres info@brusseldanst.be. De kandidaten mogen uit verschillende hoeken komen: van sport en literatuur tot onderwijs en televisie.

Vlaanderen Feest, Brussel Danst

De nieuwe generatie ambassadeurs wordt bekendgemaakt op 11 juli tijdens de twaalfde editie van Brussel Danst, de Brusselse viering van de Vlaamse feestdag. In samenwerking met 32 Nederlandstalige culturele, maatschappelijke en jongerenorganisaties organiseert het Muntpunt op die dag verschillende activiteiten.

Het programma is verspreid over de Grote Markt, de Beurs van Brussel, het Brussels parlement, Muntpunt, Ancienne Belgique en de Beursschouwburg. Naast muziek staan er ook expo's, straattheater, rollerdisco en gegidste wandel- en fietstochten op het programma.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni