| Brussels Jazz Weekend, het grootste jazzfestival van het land, palmt drie dagen de stad in (archiefbeeld).

Brussels Jazz Weekend nodigt bekende muziektempels uit als curator

JP
© BRUZZ
19/03/2024

Het grootste gratis jazzfestival van het land werkt voor het eerst samen met bekende Brusselse muziekpodia: Flagey, Bozar, Botanique, AB - Ancienne Belgique, en de VK. Het concept blijft hetzelfde: drie dagen in mei kun je gratis van jazzconcerten genieten op drie pleinen en in 25 cafés.

Het Lotto Brussels Jazz Weekend heeft als missie zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met jazz. Met ook dit jaar een festival vol "Belgisch talent, nieuwe creaties en prominente namen uit de hedendaagse muziekscene" wordt de Brusselse binnenstad “één groot levendig podium voor jazz van wereldklasse,” aldus de organisatie.

Het festival palmt gedurende drie dagen drie Brusselse pleinen in: dit jaar gaat het om het Sint-Katelijneplein, de Grote Markt en het Beursplein. Daarnaast vinden er concerten plaats in meer dan 25 cafés en bars. Dat programma zal in april worden aangekondigd.

Dit jaar nodigt het Brussels Jazz Weekend bovendien een reeks bekende Brusselse muziekpodia uit als curator. Een kleine greep uit het aanbod: Dishwashe brengt een mix van jazz, improvisatie en elektronische muziek, de Brusselse gitarist Vitja Pauwels; DJ Lefto brengt een compilatie van artiesten van Belgische bodem, funky tunes van de Brusselse artiest Jazmyn. Niet te missen volgens de organisatie: muzikant/producer Kuna Maze en de experimentele improvisaties van Don Kapot.

Nieuw talent op het Sint-Katelijneplein
Op het Sint-Katelijneplein maak je kennis met de veelbelovende jazzartiesten van morgen. Het festival werkt samen met het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB), Conservatoire Royale de Bruxelles (CRB) en Brussels Jazz Alert, dat ontstond als nevenproject van het festival maar nu op eigen benen staat.

Hedendaagse jazz op de Grote Markt
Vrijdag presenteert het festival met Flagey, zaterdag met Bozar, zondag stelt Les Lundis d’Hortense het programma samen. Dat is al jaren een vaste partner van het festival.

Jazz en andere genres op het Beursplein
Op het Beursplein kleurt het festival een beetje buiten de lijntjes van de jazz, al is de link nooit ver te zoeken. Vrijdag cureert de Botanique, zaterdag de AB en zondag is het aan de VK.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni