1884 WIN BOZAR

Brusselse en Vlaamse musea nemen zaterdag deel aan Slow Art Day

© Belga
13/04/2024

Verschillende musea in Brussel en Vlaanderen organiseren zaterdag naar jaarlijkse gewoonte opnieuw activiteiten en sessies in het kader van Slow Art Day.

Door bezoekers langer te laten stilstaan bij de werken willen de musea hen stimuleren om meer uit hun ervaring te halen. Ze maken daarbij gebruik van verschillende methodieken zoals mindfulness, visual thinking strategies, creatieve opdrachten of zelfs yoga.

"Ervaringen die men op deze dag meeneemt, zijn bovendien ook betekenisvol voor alle andere dagen erna", maakt Katrijn D'hamers van Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, zich sterk.

160 musea

Onder het motto "Hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet" nemen dit jaar volgens de website van het mondiale initiatief ruim 160 musea en andere locaties uit 24 verschillende landen deel.

In ons land gaat het om een tiental musea en enkele kerken in Brussel en Vlaanderen, waaronder de Bozar, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het S.M.A.K. in Gent. Op het programma staan onder meer sessies met museumgidsen, tekenopdrachten, het kijken naar kunst door middel van gedichten en een interactief vraaggesprek.

Meer informatie over de verschillende activiteiten en de deelnemende instellingen zijn te vinden op de website www.slowartday.com.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni