Seoul South Station

Eerste Seoul South Station geopend in Brussel

Joke Vylders
14/05/2024

Seoul South Station is een Koreaans restaurant dat voor het eerst zijn deuren opent in het station van Brussel-Centraal. “Noem ons niet het Aziatisch alternatief voor Quick”, zegt oprichter Filip Kuzminski (26).

Na Leuven en Gent leert ook Brussel nu kennismaken met Seoul South Station, een plaats voor een snelle hap, maar dan met focus op gefrituurde kip. De eerste vestiging bevindt zich -toepasselijk- in de gebouwen van Brussel-Centraal.

Vanwaar kwam het idee?

Filip Kusminski: Als entrepreneur wilde ik altijd iets op mezelf beginnen, en door een studentenjob in een Koreaans restaurant leerde ik de Aziatische cultuur en keuken ontdekken. Bovendien kende België het concept niet: van simpel Koreaans eten, maar tegelijkertijd ook vol unieke smaken.

Wat houdt Koreaanse streetfood in?

Kusminski: Voornamelijk gefrituurde kip, waar verschillende sausen bijhoren, zoals honey garlic, gochujang sweet spicy of blueberry barbecue. Vaak vergezeld met rijst, pickled radish en kimchi – gefermenteerde kool en groenten.

Naast aloë frisdranken en Koreaanse likeur serveer ik ook Koreaans bier, gemaakt door een brouwerij uit Brussel.

Waarom stond Brussel op de planning om een vestiging te openen?

Kusminski: Leuven is een studentenstad en dat bleek te werken. Waarna Gent al snel volgde. Toen deed zich een kans voor in Brussel, op een zeer interessante locatie, namelijk in het station van Brussel-Centraal, een plek met veel passage. Het voelt extra juist aan, omdat het design van Seoul South Station gebaseerd is op een Koreaanse trein.

Zijn jullie het Aziatisch alternatief voor Quick?

Kusminski: Nee, zo zou ik Seoul South Station niet willen positioneren, ook al wordt het als fastfood beschouwd. Ik sta namelijk voor gastvrijheid; de uitstraling van het interieur is ook rustig en sfeervol. Wie binnenwandelt, krijgt niet het gevoel in een fastfoodketen te zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni