Belga

| Mustii eindigde donderdag in de halve finale op een teleurstellende dertiende plaats.

Mustii kreeg donderdag in halve finale slechts 18 punten

12/05/2024

In de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival, afgelopen donderdag, is Brusselaar Thomas Mustin met 'Before the Party's Over' uiteindelijk op de dertiende plaats geëindigd. Dat blijkt uit de puntentotalen die de European Broadcasting Union (EBU) na de finale van zaterdag heeft gepubliceerd.

Met 18 punten strandde België achteraan het peloton. Van de zestien landen in de tweede halve finale scoorden alleen San Marino, Albanië en Malta slechter.

Mustii kreeg via de publiekstemming 5 punten van Frankrijk en Nederland, 2 punten van Albanië, Georgië en Israël, en 1 punt van Griekenland en Letland. De Israëlische inzending Eden Golan met 'Hurricane' kreeg de meeste stemmen in de tweede halve finale (194 punten), gevolgd door de Nederlander Joost Klein met 'Europapa' (182), die uiteindelijk wegens een incident achter de schermen gediskwalificeerd werd voor de finale.

Het Belgische publiek kende donderdag 12 punten toe aan Nederland en 10 aan Israël.

Opvallend: de Zwitser Nemo met 'The Code' won zaterdag dan wel de beladen 68ste editie van het Eurovisiesongfestival, tijdens de halve finale op donderdag eindigde de artiest pas op de vierde plaats met 132 punten, waarvan 7 van het Belgische publiek. Dat komt omdat de vakjury's niet stemmen in de halve finales. Tijdens de finale kreeg Nemo het gros van zijn punten van die vakjury's (365 van de 591).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Mustii , Eurosongfestival 2024 , malmö

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni