Melat Gebeyaw Nigussie (Beursschouwburg) en Matthieu Goeury (Les Halles)

| De organisators van het festival: Melat Gebeyaw Nigussie (Beursschouwburg) en Matthieu Goeury (Les Halles.)

Eenvoudig Nederlands

Nieuw festival laat Brussels podiumtalent zien

© BRUZZ
08/02/2024

Brusselse theaterdirecteuren hebben samengewerkt aan een nieuw festival, genaamd It Takes a City. Daar zullen theatermakers, dansers en andere performers hun beste voorstellingen laten zien. Want Brussel zit vol talent, aldus de directeuren. Het festival vindt plaats in de weekends van 8 tot 10 en van 15 tot 17 februari.

Brussel is een belangrijke plek voor kunstenaars. Dat komt omdat de stad, in vergelijking met andere Europese hoofdsteden, betaalbaar is voor artiesten om te wonen, vertellen de directeuren.

De theaterdirecteuren willen nu een nieuw festival organiseren om al dat Brussels talent te laten zien aan het publiek. Er staan dus alleen maar Brusselse theatermakers op het programma. Die kunstenaars wonen in Brussel, maar komen van over de hele wereld: van Brazilië en Frankrijk tot Noorwegen.

Premières

Er zijn premières te zien, maar ook voorstellingen die al ouder zijn. De organisatoren hebben de voorstellingen geselecteerd omdat ze die heel goed vonden en graag aan meer mensen wilden laten zien.

Naast voorstellingen zijn er ook debatten op het festival. Er is bijvoorbeeld een gesprek over de vraag wat nodig is om een succesvol kunstenaar te worden: moet je naar de kunstschool gaan of kun je het ook zelf leren?

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug. Lees hier het originele artikel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni