Yannick Sas

Recordaantal bezoekers voor expo Belgisch surrealisme in Bozar

© BRUZZ
18/06/2024

De tentoonstelling Histoire de ne pas rire, over het Belgische surrealisme, heeft bijna 120.000 bezoekers ontvangen in vier maanden tijd. De laatste vier dagen kwamen nog 7.000 mensen een kijkje nemen.

In kader van honderd jaar Belgisch surrealisme ging op 21 februari de expo Histoire de ne pas rire in Bozar van start. Die zette voornamelijk de avant-gardebeweging in de kijker. Tussen de meer dan 260 werken hingen onder andere schilderijen van René Magritte, Paul Delvaux en Jane Graverol.

In minder dan vier maanden tijd wist de tentoonstelling bijna 120.000 bezoekers te bereiken. Dat is goed voor een plekje in de top vijf van meest bezochte expo’s in Bozar. De laatste dagen, van 13 tot en met 16 juni, kwamen nog eens 7.000 geïnteresseerden over de vloer.

“Naast de honderdste verjaardag van de surrealistische beweging, was het een mooie gelegenheid om te kijken hoe de surrealisten de uitdagingen van hun tijdperk - die opvallend actueel blijken – aangingen,” blikt Directeur Tentoonstellingen Zoë Gray tevreden terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni