| Archiefbeeld

Tentoonstelling 'Histoire de ne pas rire' in Bozar trekt 100.000 bezoekers

© Belga
04/06/2024

De tentoonstelling 'Histoire de ne pas rire. Surrealisme in België', die sinds 21 februari in Bozar te bezichtigen is, heeft ondertussen 100.000 bezoekers getrokken. Een enorm succes, zo klinkt het.

Daarom organiseert Bozar nocturnes op de laatste vier dagen van de tentoonstelling, namelijk van 13 juni tot en met 16 juni, van 18.00 uur tot 22.00 uur.

De tentoonstelling eert honderd jaar surrealisme in België en is gewijd aan de avant-gardebeweging van de kunststroom. Met meer dan 260 werken van onder meer Magritte, Graverol, Mariën, Baes, Mesens, Dohmen, Ernst en Dali "bruist de tentoonstelling van de geestige en vaak provocatieve humor", duidt Bozar in een persbericht.

In minder dan vier maanden tijd trok Bozar 100.000 bezoekers richting de tentoonstelling, waardoor 'Histoire de ne pas rire. Surrealisme in België' in het lijstje komt te staan van meest populaire tentoonstellingen in Bozar van de afgelopen jaren. De tentoonstelling wordt ook geprezen door onder meer The New York Times en Le Monde. Wie de tentoonstelling alsnog wil bezichtigen, kan dat uitzonderlijk, vanwege het succes, ook 's avonds doen. Zo houdt Bozar tot 22 uur de deuren open op de laatste vier dagen van de tentoonstelling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni