20230625 COULEUR CAFE DAG 3 DSC00693

| Couleur Café, juni 2023.

Ticketverkoop Couleur Café en Paradise City verliep nog nooit zo goed

TP
© BRUZZ
09/04/2024

In het weekend van 28 juni zijn dit jaar twee muziekfestivals te vinden in en rond Brussel: Couleur Café en Paradise City Festival. Ondanks die ongelukkige planning verloopt de ticketverkoop voor beide festivals vlotter dan ooit.

Couleur Café valt dit jaar in het laatste weekend van juni. Het is van 2019 geleden dat het festival nog zo laat in juni georganiseerd werd. Daardoor krijgt Couleur Café dit jaar concurrentie van Paradise City, een festival dat sinds 2015 plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Perk.

Toch ondervindt het Brusselse festival daar vooralsnog weinig last van. Zo was de camping nooit eerder zo snel uitverkocht. Bij Dennis Corbesier, de woordvoerder van Couleur Café, heerst dan ook grote tevredenheid: “De combitickets zijn voor 80 procent uitverkocht, op zich geen verrassing. Mensen kennen de formule van het festival en dat slaat jaar na jaar aan. Ze weten bijvoorbeeld dat er nooit lange wachtrijen zijn en dat je hier pintjes voor een redelijke prijs kunt kopen.”

Corbesier geeft ook aan dat veel jonge Brusselaars en Brabanders Couleur Café kiezen als hun eerste festival, waardoor ieder jaar een nieuw publiek kennismaakt met het wereldmuziekfestival. Daarnaast betaal je voor een dagticket maar 56 euro. Ten opzichte van vorig jaar betekent dat een stijging van 9 euro, maar voor een dag Rock Werchter tel je maar liefst 134 euro per dag. Ook bij Paradise City vallen de prijzen mee. Daar kost een dagticket tussen de 65 en 79 euro.

Paradise City

| Paradise City Festival in Perk.

Bekendheid

Bij Paradise City weten ze wat het betekent om in hetzelfde weekend te moeten organiseren als een ander groot festival. “Vorig jaar hadden we concurrentie van Rock Werchter. Nu hebben we al 45 procent meer tickets verkocht ten opzichte van vorig jaar,” aldus Gilles De Decker, CEO en medeoprichter van Paradise City Festival. De camping en de dagtickets voor zaterdag zijn bijna uitverkocht. Gedurende de drie dagen kunnen 45.000 mensen terecht op het terrein. “Dat wij dit jaar samenvallen met Couleur Café zal wel een impact hebben, maar die is verwaarloosbaar,” schat De Decker in. “Paradise City wordt bekender en we merken dat we ieder jaar groeien. Dat weegt veel meer door.”

De festivals focussen op andere muziek, waardoor hun line-up erg verschillend is. Waar Paradise City vooral focust op elektronische muziekgenres, zoals house en high-energy rave, trekt Couleur Café het breder. Ook soul, reggae en afrobeat passeren daar de revue. Enkel Bibi Seck, een Antwerpse DJ, zal momenteel op beide festivals aanwezig zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Couleur Café , Paradise City , ticketverkoop , zomerfestival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni