Voor de Memorial Van Damme 2023 kreeg het Koning Boudewijnstadium een nieuwe atletiekpiste

BK atletiek en Couleur Café kunnen in hetzelfde weekend plaatsvinden

© Belga
01/02/2024

Het BK atletiek op 29 en 30 juni zal dan toch op de Heizel kunnen plaatsvinden, samen met het muziekfestival Couleur Café in het aanpalende Ossegempark. Dat schrijft Le Soir woensdagavond en is inmiddels ook bevestigd aan Belga.

Voor de atleten is het van groot belang dat het BK in het Koning Boudewijnstadion in Brussel kan plaatsvinden. De pas vernieuwde, supersnelle piste is ideaal om de laatste kwalificatiekans voor de Spelen in Parijs te grijpen. De zondagavond van het BK, op 30 juni, sluit de kwalificatieperiode voor de Spelen.

De toekenning van het BK is al een hele soap geweest. Eerst had Belgian Athletics aangekondigd dat de Heizel na twee jaar uitwijken naar Gentbrugge en Brugge eindelijk nog eens vrij was. Maar in tweede instantie bleek het BK niet te combineren met muziekfestival Couleur Café, dat in hetzelfde weekend op de Heizelvlakte doorgaat. Het ging vooral om een parkingprobleem, maar daar heeft Stad Brussel nu een mouw aan gepast door extra parkeerplaats te creëren rond het stadion.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni