In Ganshoren is het atelier Level Five op zaterdag te bezoeken

Tientallen Brusselse kunstenaars zetten dit weekend deuren open tijdens Atelier in beeld

© Belga
04/05/2024

Meer dan 2.500 kunstenaars zetten dit weekend, op zaterdag 4 en zondag 5 mei, hun deuren open tijdens de derde editie van Atelier in beeld. Tijdens dit grootschalige open atelierweekend krijgen bezoekers de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van meer dan 1.500 ateliers in Vlaanderen en Brussel.

Van grote loodsen tot aan de keukentafel, in individuele ateliers of groepsateliers, in het deeltijds kunstonderwijs of via organisaties en zorginstellingen met een atelierwerking: tijdens Atelier in beeld wordt het publiek verrast door inspirerend werk en bijzondere werkplekken.

Atelier in beeld is dan ook een unieke kans voor bezoekers om kennis te maken met de plek van artistieke creatie en in gesprek te gaan met de kunstenaars in hun eigen creatieve habitat. Zo kan je in Sint-Pieters-Woluwe naar het atelier Die Neue Grizzley, dat zich bevindt in een voormalige beenhouwerij. In Globe Aroma in de Moutstraat in de Dansaertwijk kan je dan weer het atelier van 12 kunstenaars op één locatie bezoeken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni