Tweede uitgave ‘Weird Things In Brussels’ op komst

© BRUZZ
31/05/2024

De razend populaire Instagrampagina ‘Weird Things in Brussels’ flirt met de kaap van 100.000 volgers op Instagram. Vorig jaar kwam er ook een boek op de markt, daarop wordt nu een vervolg aangekondigd.

Met het bijzondere aantal van 100.000 volgers binnen handbereik, wil Cato Beljaars, het brein achter de pagina, graag iedereen bedanken. Eerst was het Beljaars zelf die foto’s nam van gekke taferelen in het Brusselse straatbeeld, inmiddels krijgt ze de hulp van de vele volgers, die haar beelden en suggesties sturen. “Zonder hen was het nooit zo’n populaire pagina geworden.”

Tweede boek

Beljaars is ondertussen volop bezig met de voorbereiding van een nieuw boek, daarvoor wandelt ze opnieuw rond in Brussel om foto's te nemen. Het boek moet in september in de rekken liggen.

Aanstaande zondag geeft Beljaars ook een lezing over het project in Reset, op het Street Photography Festival. “Geen idee wie er zal komen, maar ik heb wel het een en ander voorbereid. De mensen mogen vooral veel vragen stellen.”

Intussen is wel duidelijk dat er geen einde lijkt te komen aan het Brusselse surrealisme. Elke dag levert wel bijzondere beelden op, aldus Beljaars. "Een man die met een trombone geld afhaalt, mensen die in Victoriaanse kostuums wachten op de tram of een man die in de gietende regen met een zonnebril helemaal alleen op een terrasje zit onder een paraplu: dat laatste beeld vonden sommige volgers al niet eens meer vreemd genoeg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , Samenleving , cato beljaars , weird things in brussels

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni