Tijdens de eerste lockdown kreeg BRUZZ-journaliste Cato Beljaars het idee om de pagina te starten en ondertussen heeft ze al bijna 50 000 volgers verzameld: 'Mensen sturen nu zelf foto's op'.

Het idee voor 'Weird Things In Brussels' kwam er omdat Cato Beljaars regelmatig vreemde taferelen spotte in Brussel en die graag wou delen: "Ik denk dat Brussel wel de meest surrealistische stad is in België, hier zie je in het straatbeeld vaak ludieke beelden."

Een terugkerend thema op de Instagram-pagina zijn de deelsteps: "Er worden heel vaak foto's naar mij gestuurd van steps op rare plaatsen en ik moet soms selectief zijn om er geen step-account van te maken."

Momenteel krijgt ze een tiental foto's per dag opgestuurd: "Ik krijg soms zoveel binnen dat ik niet meer op iedereen kan antwoorden. Ik beslis meestal à la minute welke dingen uiteindelijk de pagina halen."

Toch heeft het enkele jaren geduurd voor de pagina aan populariteit won: "In het begin had ik zo'n honderd volgers en postte ik gewoon wat ik zelf zag. Mijn posts worden wel vaak gedeeld door andere mensen en dat heeft zeker geholpen. Angèle heeft ook ooit een post van mij gedeeld waarbij een verfrommelde poster van haar te zien was."

Het loopt zo goed dat ze nu zelfs totebags verkoopt met het opschrift 'Weird Things In Brussels': "De eerste lading was volledig uitverkocht, maar binnenkort zullen ze weer beschikbaar zijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni