Dott brengt elektrische fietsen pas eind 2021 naar Brussel

© PhotoNews
| Een elektrische deelstepgebruiker in Brussel.

Stepbedrijf Dott haalt een investering van 85 miljoen dollar binnen van het Belgische La Sofina voor nieuwe modellen en elektrische fietsen. Die zouden in de zomer al in verschillende Europese steden beschikbaar zijn, maar voor de Brusselaar is het wachten tot de wintermaanden.

Pas na Londen en Parijs: op die plek staat Brussel in de wachtrij voor de uitbreiding van zijn grootste deelstepaanbieder. “In die steden bevinden zich dan ook de hoofdteams van het bedrijf”, aldus woordvoerder Matthieu Faure.

De exacte timing hangt af van het productieproces bij het Nederlands-Franse Dott en de verdeling in samenwerking met de verschillende steden. “We kunnen nog geen exacte datum prikken, maar Brusselse gebruikers zullen wellicht eind 2021 op nieuwe modellen en e-bikes kunnen rijden.”

Veilig en duurzaam

Behalve nieuwe voertuigen, betekent de investering een betere service voor gebruikers: “We zetten verder in op technologie en ontwikkelaars om mensen meer comfort en veiligheid te bieden."

Ook duurzaamheid blijft een kernwaarde voor het stepbedrijf. “De afgelopen twee jaar konden we onze koolstofuitstoot verminderen met 56 procent; dat moet nog beter", verduidelijkt Faure. Zo wil Dott de mobiele batterijen van de steps enkel herladen met duurzame energievormen, zoals zonne- en waterenergie.

Het nieuwe budget moet de fietsen en steps waarmee we door de stad rijden tenslotte van een duurzamer productieproces voorzien. Faure: “We willen zoveel mogelijk onderdelen laten maken van gerecycleerd materiaal én de productie van die stukken laten plaatsvinden binnen Europa."

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?