| Het kruispunt van de Liverpoolstraat en de Heyvaerstraat in de Liverpoolwijk in Sint-Jans-Molenbeek.

24 Brusselse projecten geselecteerd voor Europese financiering

© Belga
22/05/2024

De Brusselse regering heeft 24 projecten geselecteerd die in aanmerking komen voor EFRO-subsidies, van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De nieuw geselecteerde projecten zijn samen goed voor een Europese financiering van bijna 64 miljoen euro.

De 24 projecten vervoegen 39 eerder geselecteerde Brusselse projecten. Tegen begin juni zullen nog vijf projecten volgen.

De geselecteerde projecten met betrekking tot digitale investeringen zijn onder meer het VUB-project BrusselAir (8 miljoen euro), het ULB-project ter ontwikkeling van een digitale tool ter ondersteuning van patiëntenparticipatie (1 miljoen), Brussel Mobiliteit met Zinnek'Hub (bijna 2 miljoen) en het BRUCE-project van de stad Brussel, een portaalsite voor burgers in de gemeente (goed voor bijna 4 miljoen euro).

Qua innovatie en onderzoek gaat het bijvoorbeeld over het VUB-ULB-Insitituut Jules Bordet-project ONCO.CARE, in samenwerking met onder meer Sciensano (bijna 5 miljoen euro).

Ten slotte zijn er ook elf projecten uitgekozen ter verbetering van de sociale woningen en woningen voor bescheiden inkomens in Brussel. Prijken onder andere op de lijst: de volledige renovatie van de Liverpoolwijk in Sint-Jans-Molenbeek, de renovatie van vier appartementsgebouwen in Sint-Gillis en van acht OCMW-woningen in Schaarbeek. De budgetten van deze renovaties schommelen van bijna een half miljoen euro tot ongeveer 7 miljoen euro.

Het totale budget voor het Brusselse EFRO-programma, dat de Europese Unie voor 121,3 miljoen euro ondersteunt, bedraagt meer dan 300 miljoen euro. De projecten moeten tegen eind 2029 uitgevoerd worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni