| Een beeld van de auto-assemblage in de Audi-fabriek in Vorst (archiefbeeld).

Audi Brussels bekijkt verschillende scenario's voor opvolgmodel

© Belga
06/02/2024

De directie van Audi Brussels bekijkt verschillende scenario's voor een opvolger voor de huidige generatie van het luxueuze SUV-model Q8 e-tron, dat tot 2027 in Brussel gebouwd wordt. Dat is dinsdag vernomen van Peter D'hoore, woordvoerder van de autofabriek in Vorst.

Maandagavond meldden de vakbonden van de fabriek dat de volgende generatie van de Q8 e-tron niet meer in Brussel geproduceerd zou worden. Dat kan de woordvoerder niet bevestigen.

"De beslissing over de toewijzing van een model aan een fabriek gebeurt tijdens zogenaamde planningsrondes. Die vinden aan het eind van het jaar plaats. De productie van de huidige Q8 e-tron en Q8 e-tron Sportback werd opgestart in 2022. Dit model loopt dus nog maar pas en zit aan het begin van zijn levenscyclus. De capaciteit van onze site wordt momenteel goed gebruikt," aldus D'hoore.

De woordvoerder geeft nog mee dat "Audi in nauwe samenwerking met de Volkswagen-groep (moedergroep van Audi, red.) werkt aan het optimaliseren van de toewijzing van fabrieken voor het wereldwijde productienetwerk, met het oog op economische efficiëntie en werkgelegenheid. Dit geldt uiteraard ook voor Audi Brussels, dat een pionier is bij de productie van elektrische wagens."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni