Batibouw focust op duurzaam renoveren: 'De meeste vragen gaan over premies'

KVDP
© BRUZZ
17/02/2024

In Brussels Expo start deze zaterdag de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw. De sector verwacht een moeilijk jaar, wat de beursorganisator ook hebben gemerkt. Exposanten aarzelden met hun inschrijving, terwijl consumenten volgens de organisatoren wel vlot tickets bestelden.


Er zullen deze keer een 300-tal exposanten zijn, verspreid over vier expohallen. Vorig jaar lokte de beurs bijna 160.000 bezoekers.

In de bouw heerst momenteel onzekerheid. Bouwfederatie Embuild waarschuwde vorige maand dat 2024 een moeilijk jaar belooft te worden. Meer dan de helft van de bouw- en installatiebedrijven ziet het aantal aanvragen van potentiële klanten terugvallen en 15 procent vreest personeel te moeten ontslaan.

"We hebben als beursorganisator extra geïnvesteerd om de sector te ondersteunen", zegt Batibouw-marketingdirecteur Cathy De Wilder. "Zo zal Batibouw twee weekends open zijn in plaats van één weekend zoals vorig jaar. Er zijn ook opnieuw Batibouw-deals, vergelijkbaar met de solden in de mode-industrie."

De exposanten schreven minder snel in dan anders, maar consumenten blijven volgens De Wilder wel erg geïnteresseerd. "We zien vandaag dat de verkoopscijfers hoger liggen dan bij de vorige editie. De consument is echt op zoek naar informatie. We verwachten het bezoekersaantal van vorig jaar te overstijgen."

Centraal staan dit jaar betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen. "De meeste vragen die ik krijg, gaan over premies", zegt Celine Angelici, adviseur op stand van het Brussels Gewest. "En die premies zijn inderdaad heel interessant."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , Batibouw , ecologisch renoveren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni