Batibouw op de Heizel: dit jaar de zestigste editie

| Batibouw op de Heizel (archiefbeeld).

Batibouw focust op betaalbaar wonen en duurzaam renoveren

© Belga
15/02/2024

In de hallen van Brussels Expo start zaterdag de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw. De sector verwacht een moeilijk jaar, wat de beursorganisator ook merkt. Exposanten aarzelden met hun inschrijving, terwijl consumenten wel vlot tickets bestellen. Vorig jaar lokte de beurs bijna 160.000 bezoekers.

Er zullen deze keer een 300-tal exposanten zijn. Volgens marketingdirecteur van beursorganisator FISA Cathy De Wilder beslissen de bedrijven later dan anders over hun deelname. Er komen op enkele dagen van de start nog inschrijvingen binnen, klinkt het. De beurs loopt van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari, met sluitingsdagen op dinsdag 20 en woensdag 21 februari.

De aarzeling illustreert de onzekerheid die heerst in de sector. Bouwfederatie Embuild waarschuwde vorige maand dat 2024 een moeilijk jaar belooft te worden voor de sector. Meer dan de helft van de bouw- en installatiebedrijven ziet het aantal aanvragen van potentiële klanten terugvallen en 15 procent vreest personeel te moeten ontslaan.

"We hebben als beursorganisator extra geïnvesteerd om de sector te ondersteunen", zegt De Wilder. "Zo zal Batibouw twee weekends open zijn in plaats van één weekend zoals vorig jaar. Er zijn ook opnieuw Batibouw deals, vergelijkbaar met de solden in de mode-industrie."

De ticketverkoop voor Batibouw loopt vlot, zegt De Wilder. "Consumenten zoeken absoluut informatie." Centraal staan dit jaar betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen. Daarbij is rekening gehouden met de economische situatie, luidt het. "Mensen willen niet inboeten aan comfort, maar zoeken betaalbare oplossingen", aldus de marketingdirecteur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Batibouw, duurzaam bouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni