| Audi Brussels.

Bijzondere ondernemingsraad dinsdagavond bij Audi Brussels

© Belga
09/07/2024

Bij autofabriek Audi Brussels in Vorst vindt dinsdagavond om 19 uur een bijzondere ondernemingsraad plaats. Dat zegt ABVV-vakbondsman Franky De Schrijver. De toekomst van de fabriek is al een tijd onzeker.

De woordvoerder van de fabriek, Peter D'hoore, wil enkel bevestigen dat er vandaag/dinsdag een bijzondere ondernemingsraad zal plaatsvinden, maar kan niet ingaan op de timing of de inhoud.

De ondernemingsraad zal volgens de vakbondsman hoogstwaarschijnlijk gaan over de planning voor de komende jaren. Het is volgens hem "uitzonderlijk" dat de directie de verwachte productievolumes via een bijzondere ondernemingsraad communiceert. De Schrijver heeft geen idee waaraan de zowat 3.000 werknemers van de fabriek zich moeten verwachten.

Er heerst al enige tijd onzekerheid over de toekomst van de autofabriek. De site zal vanaf 2027 immers de opvolger van het huidige model Audi Q8 e-tron niet meer bouwen. De regering legde de Duitsers een reeks steunmaatregelen voor, in de hoop de toekomst van de fabriek veilig te stellen.

Sinds maandag doet de directie overigens weer een beroep op het stelsel van tijdelijke werkloosheid in de fabriek, zegt De Schrijver. De komende twee weken, tot aan de jaarlijkse vakantie, ligt de productie er stil.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Economie , Audi Brussels , bijzondere ondernemingsraad , Ilias De Schryver

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni