Boarding voor een vlucht van Brussels Airlines op Brussels Airport Economy Class

| Boarding voor een vlucht van Brussels Airlines op Brussels Airport.

Brussels Airport verwacht bijna miljoen reizigers tijdens krokusvakantie Franstaligen

© Belga
22/02/2024

Op Brussels Airport worden tijdens de twee weken krokusvakantie in het Franstalig onderwijs, die vrijdag begint, zowat 970.000 reizigers verwacht. De drukste dag wordt vrijdag 1 maart, met bijna 64.000 passagiers, zo werd bij de luchthaven vernomen.

Ook de start van de vakantie belooft druk te worden: op vrijdag 23 februari worden 62.000 reizigers verwacht, vooral mensen die op reis vertrekken. De vrijdag erop is dan weer een wisselweekend, met zowel vertrekkende als aankomende passagiers.

De voornaamste bestemmingen zijn enerzijds zonbestemmingen als de Canarische eilanden, Spanje, Egypte, Marokko, Tunesië en de Kaapverdische eilanden, en anderzijds wintersportbestemmingen zoals Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk of nog Kittila in Finland.

Vorig jaar vielen de krokusvakantieperiodes in het Nederlandstalig en Franstalig onderwijs samen. Dit jaar niet: aan Nederlandstalige zijde is de week krokusvakantie al achter de rug.

Nochtans is het mogelijk dat het vliegverkeer verstoord wordt tijdens die vakantie. De vakbonden hebben gisteren het cabinepersoneel namelijk opgeroepen om te staken op 28, 29 februari en 1 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Brussels Airport , krokusvakantie , gespreide vakanties

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni