Boarding voor een vlucht van Brussels Airlines op Brussels Airport

| Boarding voor een vlucht van Brussels Airlines op Brussels Airport.

Christelijke vakbond roept cabinepersoneel Brussels Airlines op tot drie dagen staking

© Belga
21/02/2024

Het vliegverkeer van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines dreigt volgende week, tijdens de schoolvakantie in het Franstalig onderwijs, drie dagen verstoord te zijn. De christelijke vakbonden ACV Puls en CNE hebben het cabinepersoneel opgeroepen om te staken op 28 en 29 februari en 1 maart, zo hebben ze woensdag aangekondigd.

De onvrede bij het cabinepersoneel - de stewards en stewardessen - draait voornamelijk rond de verloning en de werkdruk. In december kon een staking nog nipt vermeden worden, maar sindsdien "zijn er nog niet echt veel concrete oplossingen uit de bus gekomen", zegt Jolinde Defieuw van ACV Puls.

Op een ultimatum van de christelijke bond kwam geen reactie, zegt ze. Er is begin volgende week nog overleg gepland met de directie. Zij zegt dat ze alles op alles zal zetten om een staking te voorkomen, aldus de woordvoerder van Brussels Airlines, Nico Cardone.

De andere vakbonden sluiten niet aan bij de stakingsoproep, zegt Olivier Van Camp van de socialistische vakbond BBTK. Zij willen het overleg eerst nog alle kansen geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Brussels Airlines, staking, cabinepersoneel Brussels Airlines

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni