| De markt komt maandelijks naar Thurn & Taxis.

Lokale ambachtsproducten op Brussels Makers Market in Gare Maritime

Jasmijn Post
© BRUZZ
09/03/2024

Ambachtelijke tapijten, handgemaakte en suikervrije granola, geknoopte tapijten of bijzondere lampen: de Brussels Makers Market heeft het allemaal. De marktplaats van lokale makers komt zondag opnieuw naar Thurn & Taxis voor de editie van maart.

Op de markt vind je lokale kunstenaars, ontwerpers en doe-het-zelvers. Wat ze gemeen hebben? Dat zijn bepaalde waarden. Zo vindt je er, volgens de Brussels Maker Market, vooral producten die "handgemaakt, lokaal, eerlijk en duurzaam" zijn.

Eén van de makers die je zoondag op de markt staat, is Patricia, de vrouw achter 'Mamie Granola'. Sla meteen je voorraad suikervrije granola in, handgemaakt in Patricia's eigen keuken. Een andere aanwezige ontwerpster is Caroline Lemaigre, die eigentijdse sieraden maakt. Haar stukken zijn volledig ambachtelijk geproduceerd: van het smelten van het metaal tot de afwerking van het sieraad.

De Brussels Makers Market kun je zondag bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur in Thurn & Taxis in Molenbeek. De volgende edities zijn op 14 april, 5 mei (moederdageditie) en 9 juni (vaderdageditie).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni