| Bezoekers kunnen op het festival kennismaken met glasblazen, houtdraaien, calligraffiti, vilten, edelsmeden en meer.

Ambacht in Beeld Festival eind maart voor het eerst in Brussel

© Belga
20/02/2024

Het Ambacht in Beeld Festival, dat sinds 2013 in Amsterdam georganiseerd wordt, zal eind maart voor het eerst neerstrijken in Brussel. Het festival biedt jong en oud de gelegenheid om ambachtelijke vakkennis en vaardigheden te delen en te leren.

Bezoekers kunnen op het festival kennismaken met glasblazen, houtdraaien, calligraffiti, vilten, edelsmeden en meer. Kinderen kunnen er onder begeleiding van een meubelmaker een miniatuurstad bouwen of creatief papierknippen. Daarvoor zakken ambachtelijke makers op zaterdag en zondag 30 en 31 maart vanuit het hele land af richting het Gare Maritime op het terrein van Thurn en Taxis.

In totaal zullen er meer dan veertig ambachtelijke makers en meesters aanwezig zijn, die workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films aanbieden aan het publiek. "Met het festival willen we niet alleen de schoonheid van ambachtelijk meesterschap delen, maar ook bijdragen aan het borgen van vakkennis en de instroom op ambachtelijke vakopleidingen," zegt de directeur van het festival, Wendy van Wilgenburg.

"We stimuleren een bewustere kijk op de wereld door te focussen op duurzaamheid en reparatie van objecten die met liefde en aandacht zijn gemaakt door ambachtelijke makers."

Gratis

Het Ambacht in Beeld Festival wordt georganiseerd in samenwerking met tal van partners in Vlaanderen en Brussel, waaronder Werkplaats Immaterieel Erfgoed, Bokrijk, ETWIE, Handmade in Brugge, de Erfgoedcel Brussel, UAntwerpen, Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten Anderlecht, de Nationale Loterij en anderen.

De toegang tot het festival is gratis. Wie wil deelnemen aan de workshops, kan vanaf 1 maart een ticket kopen op de website.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni