| De vakbonden protesteren donderdag aan het hoofdkantoor van bpost op de Anspachlaan.

Derde van postkantoren gesloten in Brussel door vakbondsprotest bpost

© Belga - BRUZZ
08/02/2024
Updated: 08/02/2024 14.40u

Als gevolg van vakbondsprotest bij bpost is donderdag zowat een derde van de postkantoren gesloten in Brussel en Wallonië. Dat zegt bpost-woordvoerster Veerle Van Mierlo. De vakbonden voeren donderdagmiddag actie aan de hoofdzetel van bpost op de Anspachlaan.

Bpost kon bijna alle krantenrondes donderdagochtend uitvoeren, luidt het. In Vlaanderen en Wallonië verloopt ook de postbedeling vlot, met 90 procent van het personeel dat aan het werk is. In Brussel is de impact op de postbedeling groter, met ruim 70 procent van het personeel aan het werk.

Ook in de sorteercentra zijn er volgens Van Mierlo "hier en daar wat stakers" en zal de protestactie daar ook mogelijk donderdagavond nog een impact hebben. "We doen er alles aan om de hinder te beperken", benadrukt ze.

De vakbonden voeren donderdagmiddag actie aan de hoofdzetel van bpost op de Anspachlaan om duidelijkheid te vragen over de toekomst van het postbedrijf nu het krantencontract niet toegekend is en er nog geen duidelijkheid is over het steunmechanisme voor de bedeling in dunbevolkte gebieden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni