Februari 2023: een statig herenhuis te koop uit de portefeuille van immobiliënkantoor Victoire, in de Lesbroussartstraat in Elsene

| Illustratiebeeld.

Duurste straten van België bevinden zich in Brussel

© Belga
11/03/2024

De duurste straten van België bevinden zich allemaal in Brussel. Met stip op één staat de Kasteeltjeslaan in Ukkel, waar je voor een vierkante meter vastgoed 5.569 euro betaalt. Dat blijkt uit een onderzoek van Immoweb.

De zoekertjessite maakte een studie over de duurste en goedkoopste straten in de twaalf grootste Belgische steden. De 26 duurste straten liggen allemaal in het Brusselse, met de Kasteeltjeslaan in Ukkel als allerduurste.

Op de tweede plaats staat de Dalstraat in Brussel-Stad. Daar kost een vierkante meter vastgoed 5.475 euro. De Korporaaldreef in Ukkel bekleedt de derde plaats. Daar tel je voor een vierkante meter vastgoed 5.439 euro neer.

De duurste straat in Vlaanderen staat pas op de 27ste plaats en is de Vogelmarkt in Gent. Voor een woning daar moet een koper 4.975 euro per vierkante meter neerleggen. In Wallonië gaat het om de Rue Saint-Jean in Namen, die met 2.921 euro per vierkante meter bijna de helft goedkoper is.

Mensen die in een stedelijke omgeving willen wonen en toch zo goedkoop mogelijk vastgoed willen aankopen, trekken volgens Immoweb best naar Wallonië, meer bepaald naar Bergen (provincie Henegouwen). Bijna de volledige top 10 van goedkoopste straten bevindt zich in die stad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni